logo songteksten.net

Bellende sterren halen 80 miljoen dollar op

(Novum) - Het benefietevenement Stand Up 2 Cancer, dat vrijdag in de Verenigde Staten werd georganiseerd, heeft tot nu toe meer dan zestig miljoen euro opgeleverd. Het totaalbedrag is nog niet duidelijk omdat er nog steeds gestort kan worden.

Een legertje sterren verzamelde zich vorige week in Los Angeles om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. De beroemdheden zamelden geld in door middel van een belmarathon. Onder anderen Christina Applegate, Kelly Osbourne en Will Smith deden mee.

Veel beroemde deelnemers maakten de ziekte in hun omgeving mee. "Ik weet hoe moeilijk het is om iemand van wie je heel veel houdt, zo ziek te zien", zei Osbourne. Bij haar moeder Sharon Osbourne werd in 2002 kanker ontdekt. "Ik heb geleerd dat ik er vooral voor haar moest zijn en haar moest opvrolijken. Dat is alles wat ze wilde."

Ook Michael Douglas, bij wie in augustus keelkanker werd geconstateerd, droeg zijn steentje bij. De acteur hielp vanuit New York, omdat hij door de behandeling aan zijn tumor niet kan reizen. Hij ondergaat momenteel bestraling en chemotherapie.

Het benefietevenement werd live uitgezonden op alle grote Amerikaanse zenders. Zo'n 18,3 miljoen mensen keken naar de reclamevrije uitzending. Dat is vijftien procent meer dan in 2008, toen een soortgelijke actie werd gehouden. Twee jaar geleden haalde de belmarathon honderd miljoen dollar op voor kankeronderzoek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren