logo songteksten.net

Linda de Mol vindt sitcom maken doodeng

(Novum) - Linda de Mol begint met knikkende knieƫn aan de opnames van een nieuwe Nederlandse sitcom. "Want als het niet grappig is, is het mislukt", vindt ze. De opnames gaan in november van start. Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol.

"We hebben de Amerikaanse rechten van Everybody Loves Raymond gekocht. Er zijn negen seizoenen gemaakt, dus er is een schat aan scenario's", vertelt De Mol aan Novum Nieuws. "Wij hebben er dertien uitgekozen. Soms zijn ze heel Amerikaans, als het bijvoorbeeld over de Super Bowl of Halloween gaat. Die doe je dan niet."

De Mol begeeft zich met de sitcom op onbekend terrein. "Dat vind ik heel eng. Sitcom is doodeng, want als het niet grappig is, is het mislukt", vindt de actrice. "In Jeroen van Koningsbrugge heb ik het volste vertrouwen. Ik maak me eigenlijk het meest zorgen om mezelf."

De Mol hoopt de sitcom in Nederland weer op de kaart zetten. "Ik vind dat er een behoorlijke armoede aan Nederlandse comedy is op de televisie. Het wordt weinig geprobeerd. Dat zou suggereren dat mensen dat niet meer willen zien, maar daar geloof ik helemaal niet in."

De opnames gaan in november van start. In maart is de serie bij RTL 4 te zien. De Mol speelt de vrouw van Van Koningsbrugge. Beppie Melissen, tante Cor uit Gooische Vrouwen, speelt haar schoonmoeder. "Of het lukt moeten we afwachten. Je kan er enorm mee op je bek gaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren