logo songteksten.net

Lucille Werner wilde aangepast dienblad

(Novum) - Lucille Werner werd ooit afgewezen als serveerster, omdat ze moeilijk loopt. De presentatrice is van mening dat mensen met een handicap juist harder werken voor hun baas. Daarom is Werner van plan van deze doelgroep aan een baan te helpen met het project CAP100.

"Twintig jaar geleden solliciteerde ik als serveerster en ik zag het zelf helemaal zitten", vertelt Werner in Metro. "Met natuurlijk een aangepast dienblad zodat de koffiekopjes niet om zouden vallen. Maar de baas wilde er niet aan. Wat moesten de klanten wel niet denken?"

Werner ziet een win-winsituatie. "Werk leidt uiteindelijk tot geluk", vindt de 42-jarige presentatrice. "Bovendien zijn mensen met een handicap zonder werk vaak ontzettend gemotiveerd. Ik durf zelfs te beweren dat ze harder lopen voor hun baas dan mensen zonder handicap."

Met behulp van professionals hoopt Lucille werkzoekenden met een handicap te koppelen aan de juiste werkgever. "En die poule van honderd mensen blijven we steeds aanvullen. Bedrijven moeten leren dat gehandicapten net zo ambitieus zijn en net zoveel vaardigheden hebben als mensen zonder een beperking."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren