logo songteksten.net

Linda Wagenmakers wil geen braaf rolmodel meer zijn

(Novum) - Linda Wagenmakers is klaar met haar brave imago. "Ik wil geen rolmodel van braafheid meer zijn", vertelt de musicalactrice, die een rol in de musicalparodie op de erotische sm-roman Vijftig Tinten Grijs gaat spelen, aan De Telegraaf. "Ik houd, net als de hoofdrolspelers in dit verhaal, ook wel van een avontuurtje in bed. Noem het sm-light."

De 37-jarige Wagenmakers kreeg vaak kritiek vanuit de christelijke gemeenschap op haar werk, zo ontstond ophef over haar rol in de musical Shhh...it Happens! en besloot ze met het stuk te stoppen. "Ik heb ermee geworsteld en erom gehuild, maar ga rollen niet langer uit de weg vanwege mijn geloof. Ik doe nu wat ik wil doen.

Mogelijke kritiek weerhoudt de actrice er niet van om in Vijftig Tinten Grijs te spelen. "Door alle ophef leek het destijds alsof ik mijn geloof verloochende. Maar dat was natuurlijk niet zo!", vertelt Wagenmakers. "Na alle commotie brak voor mij een periode van bezinning aan. Uiteindelijk dacht ik: waar bemoeit iedereen zich eigenlijk mee? Het is toch zeker mijn leven!"

Wagenmakers heeft nooit getwijfeld of ze de rol in de musical over de erotische roman moest aannemen. "Want Anastasia is een hartstikke leuk karakter om te spelen. Daarnaast is het een parodie, waar vooral heel veel om gelachen zal worden. Welke rol ik wel of niet accepteer, is iets tussen mij en God."

Birgit Schuurman, die de hoofdrol in Vijftig Tinten Grijs deelt met Wagenmakers, is het helemaal eens met haar collega. "Goed zo!", reageert ze. "Je eigen weg volgen is het allerbelangrijkste!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren