logo songteksten.net

Corry Konings verovert tweede plek met album

(Novum) - Corry Konings bestormt de Album Top 100 met haar nieuwe plaat. Met Hart en Ziel, dat vorige week verscheen, komt binnen op de tweede plek van de albumlijst. Alleen Caro Emeralds plaat The Shocking Miss Emerald ging vaker over de toonbank.

Corry Konings bereikte een keer eerder de hoogste regionen van de albumlijst. Het album dat ze in 1999 met Frans Bauer uitbracht werd nummer een. Met Leven en Laten Leven uit 1990 en Lachend door het Leven uit 2011 haalde de 61-jarige zangeres wel de top tien, maar nooit de top drie van de Album Top 100.

Met Hart en Ziel is een reeks van vier albums. De eerste plaat ligt sinds vorige week in de winkelschappen. Op het eerste deel staan niet alleen nieuwe nummers van Konings, maar ook liedjes die ze de afgelopen jaren opnam maar nooit een plaat hebben gehaald. Ook het nummer Zoveel Stress, dat Corry met rapper Kempie opnam voor het programma Ali B op Volle Toeren, staat op Met Hart en Ziel.

The Shocking Miss Emerald, het tweede album van Caro Emerald, herovert deze week de nummer 1-positie. De plaat kwam in mei binnen op de eerste plek van de Album Top 100, maar zakte na twee weken weg. Vorige week voerden de Backstreet Boys de albumlijst aan met hun In A World Like This. De boyband zakt deze week naar de derde plek.

In de Single Top 100 is Avicii niet van de toppositie te stoten. De Zweedse dj voert de hitlijst voor de achtste week aan met zijn zomerhit Wake Me Up. Ook de nummer twee is een plakker, Papaoutai van Stromae legt het voor de derde week op rij af tegen Avicii. Martin Garrix stijgt een plek met zijn Animals en maakt daarmee de top drie compleet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren