logo songteksten.net

Rowwen Hèze verliest bassist Jan Philipsen

(Novum) - Rowwen Hèze moet op zoek naar een nieuwe bassist. Jan Philipsen, die aan de wieg van de Limburgse band stond, verlaat Rowwen Hèze. Waarschijnlijk neemt hij begin november afscheid, maakte de band dinsdag bekend.

Philipsen wil meer ruimte hebben voor initiatieven buiten de muziek. "De mijlpaal van vijftig levensjaren komt dichtbij en ik heb me altijd al voorgenomen om dit moment aan te grijpen om nog eens extra mijn levensloop te overzien", licht de bassist toe in een verklaring. "Ik ga mijn andere interesses meer uitwerken en verder concretiseren."

Philipsen wil onder meer aan de slag met schrijven, natuurbeheer, historie en educatie over het Noord-Limburgse landschap. "Muziek zal zeker altijd mijn passie blijven, maar na 28 jaar wordt het ook tijd voor wat anders."

De overgebleven leden van Rowwen Hèze betreuren Philipsens besluit, maar respecteren het. "Het is niet niks als een mede-oprichter van een bijna 28-jarige band besluit een punt te zetten achter zijn levenswerk", reageert zanger Jack Poels. "Een hele grote stap die nog nadreunt in het oefenhok. Flip is ons zeer dierbaar en natuurlijk respecteren we zijn besluit, maar het is nog allemaal erg vers."

Rowwen Hèze maakt zich op voor zijn zevende theatertournee, waarmee de band vanaf half november langs de theaters trekt. Voordien moeten de Limburgers op zoek naar een nieuwe bassist. Philipsen neemt waarschijnlijk op 1 en 2 november afscheid van de fans, tijdens de traditionele Slotconcerten in America.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren