logo songteksten.net

Keith Bakker moet afkickkliniek opdoeken

(Novum) - Verslavingsdeskundige Keith Bakker moet zijn afkickkliniek in Amsterdam-Zuid opdoeken. De rechter besloot donderdag dat het luxe pand waar Bakker zijn kliniek heeft ondergebracht, moet worden ontruimd. Bakkers kliniek heeft een huurachterstand van enkele tienduizenden euro's.

Keith Bakker werd door vastgoedbedrijf Eerste Steen voor de rechter gesleept wegens de huurachterstand. De verslavingsdeskundige, die vooral bekend is van het tv-programma Family Matters, is al lange tijd verwikkeld in een huurconflict met zijn huisbaas.

Bakker beweert dat het pand wegens de brandveiligheid ongeschikt is voor zijn kliniek Smith & Jones. De verslavingsdeskundige wilde zeventien bewoners huisvesten in het luxe onderkomen, maar kon vanwege het brandgevaar slechts acht verslaafden laten komen.

Volgens Bakker heeft Eerste Steen niet gezorgd voor de juiste vergunningen, daarom heeft hij aanvankelijk slechts de helft van de twaalfduizend euro huur betaald. Sinds juni betaalt Bakker helemaal geen huur meer.

De huurachterstand is inmiddels opgelopen tot bijna 75 duizend euro. Eerste Steen wil de schade 'zo veel mogelijk beperken' en vroeg de rechter Smith & Jones te laten ontruimen. Het vastgoedbedrijf is donderdag in het gelijk gesteld. Bakker heeft twee weken de tijd om zijn spullen te pakken.

Bakker geeft in een interview met Radio 1 toe dat het hem allemaal een beetje boven het hoofd is gegroeid. "Achteraf zie ik in dat ik eigenlijk kleiner had moeten blijven. Ik krijg plezier van werken met mensen, maar mijn ego en mijn ambitie hebben het een beetje van mij gewonnen. Ik begon mezelf te zien als een enorme zakenman."

De twee partijen zijn nog verwikkeld in een bodemprocedure, die moet onder meer duidelijk maken of het pand zeventien bewoners kan huisvesten. Niet alleen onbekende verslaafden kloppen bij Bakker aan voor hulp, ook BN'ers weten de verslavingsdeskundige te vinden. Zo klopte de 20-jarige zanger Thomas Berge eerder dit jaar aan bij Bakker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren