logo songteksten.net

Pieter Storms stapt naar de Raad voor Journalistiek

(Novum) - Pieter Storms gaat een klacht indienen tegen Jort Kelder bij de Raad voor de Journalistiek. Storms kreeg het dinsdag aan de stok met Kelder aan tafel bij De Wereld Draait Door. Volgens Storms loog Kelder en betrok hij tegen de afspraak in zijn vrouw Nina Brink in het gesprek, dat live op televisie te zien was.

De twee presentatoren zouden in de De Wereld Draait Door praten over journalistieke integriteit, maar al snel raakten de heren verwikkeld in een felle discussie. Daarbij kwam onder meer een oud artikel uit de Quote over Storms' echtgenoot aan bod. Woensdag schreef Storms al een open brief aan presentator Matthijs van Nieuwkerk om zijn ongenoegen te uiten over het verloop van het gesprek.

Nu is Kelder aan de beurt. "De klacht behelst het doelbewust vooraf manipuleren van de geplande discussie over journalistieke ethiek en het bewust liegen in de uitzending, met als doel het publiek op het verkeerde been te zetten", licht Storms toe in het AD.

Hij verwijt Jort Kelder ook dat hij tegen de afspraak in zijn vrouw Nina Brink in het gesprek betrok. "Op deze wijze verlegde Kelder het geplande gesprek naar een onderwerp dat niet aan de orde was en volgens afspraak niet aan de orde zou komen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren