logo songteksten.net

Paris Hilton bekent maandag schuld

(Novum/AP) - Paris Hilton is bereid schuld te bekennen aan cocaïnebezit en het tegenwerken van een politieagent om zo een gevangenisstraf te ontlopen. De 29-jarige socialite werd in augustus gearresteerd nadat er een zakje cocaïne uit haar handtasje viel, vlak voor de neus van een politieagent. Hilton moet nu een ontwenningsprogramma volgen en tweeduizend dollar boete betalen, en krijgt een taakstraf van tweehonderd uur.

Hilton werd op 26 augustus met haar vriend Cy Waits van de weg gehaald omdat een politieagent meende dat er een rookwolk van marihuana uit de auto kwam. Waits bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Tijdens het verhoor op straat viel er een zakje cocaïne uit Hiltons handtas, waarna het stel werd ingerekend. In eerste instantie ontkende Hilton nog dat het tasje en de cocaïne van haar waren.

Hoewel het incident met de cocaïne op zich niet tot celstraf zou leiden, lopen er tegen Hilton nog twee rechtszaken die zouden kunnen leiden tot in totaal twaalf maanden cel. Hierdoor is een verdere overtreding, hoe klein ook, wel reden voor een jaar celstraf.

"Als Hilton wordt gearresteerd voor iets zwaarders dan een verkeersovertreding, gaat ze een jaar de gevangeis in", zegt de betreffende officier van justitie. "Dan is er geen discussie meer mogelijk en heeft de rechtbank geen medelijden meer met haar."

Hiltons advocaat heeft goede hoop dat zijn cliënte de situatie serieus opvat. "Mevrouw Hilton begrijpt de ernst van de situatie en waardeert de kans die ze nu krijgt. Ze moet uit de problemen blijven", zegt hij.

Hilton moet maandag bij de rechter voorkomen om schuld te bekennen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren