logo songteksten.net

André Rieu wil geen financiële hulp van fans

(Novum) - André Rieu wil niet dat mensen geld sturen om zijn afgeblazen tournees te bekostigen. Fans lieten via de website van De Telegraaf massaal weten met liefde wat over te hebben voor de zieke violist.

Rieu zegt ontroerd te zijn door alle reacties van de bezorgde muziekliefhebbers, maar zijn zoon Pierre laat de krant woensdag weten dat de 60-jarige violist de financiële hulp niet nodig heeft. "Pa hoopt dat mensen geen geld in een envelopje gaan stoppen", vertelt Pierre. "Wij redden het financieel goed." Rieu moest zijn geplande tournees door Groot-Brittannië en Australië afzeggen wegens een aanhoudende virale infectie aan zijn evenwichtsorgaan.

Lezers van De Telegraaf reageerden barmhartig op het nieuws door bijvoorbeeld noodfondsen voor de violist voor te stellen. Een ander opperde dat een deel van het belastinggeld dat nu naar de publieke omroep gaat naar de zieke Limburger zou kunnen gaan. Pierre Rieu liet dinsdag in De Telegraaf weten dat de kosten voor vliegtickets en hotels gewoon betaald moeten worden. "De toekomst ziet er niet rooskleurig uit."

Andre Rieu is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Alleen de tournees van Britney Spears, Tina Turner en Madonna brachten vorig jaar meer geld op dan die van Rieu.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren