logo songteksten.net

The Zutons-zanger schuldig aan mishandeling

(Novum) - The Zutons-voorman Dave McCabe is woensdag door de rechter in Liverpool schuldig bevonden aan mishandeling. De zanger deelde in februari tijdens een handgemeen voor een nachtclub een kopstoot uit en brak daarbij de neus van een student.

McCabe zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld, omdat hij bang was om aangevallen te worden. Volgens de 29-jarige zanger werd hij door vijf studenten benaderd toen hij en zijn vriendin de nachtclub verlieten. De groep zou tegen zijn vriendin, die een bontkraag droeg, hebben gezegd dat ze eruit zag alsof ze een baard had.

"De groep lachte en grinnikte, dus ben ik erheen gelopen om orde op zaken te stellen", zei McCabe ter verdediging voor de rechter. Volgens de zanger werd hij vervolgens omsingeld en maakte zijn slachtoffer aanstalten om hem een klap te verkopen. "Dus gaf ik hem een kopstoot en ging ervandoor."

Het is nog onbekend welke straf de zanger krijgt. De Britse band The Zutons is vooral bekend van het nummer Valerie, dat later succesvoller werd uitgevoerd door Amy Winehouse.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren