logo songteksten.net

3JS' Watermensen krijgt Amerikaanse cover

(Novum) - Het nummer Watermensen van de 3JS is in een nieuw jasje gestoken door Lori Lieberman. De 61-jarige Amerikaanse singer-songwriter is vooral bekend als de eerste artiest die Killing Me Softly with His Song opnam, de klassieker die later vele malen werd gecoverd. Ze stuurde enkele maanden geleden een mailtje naar zanger Jan Dulles.

"Haar vraag aan mij was of ik en wij het goed vonden dat zij een eigen versie van dat lied zou opnemen", schrijft Dulles op Facebook. "Uiteraard vonden wij dit gelijk een enorme eer en sowieso wonderlijk dat het liedje bij haar terecht was gekomen."

Dulles wees Lieberman er wel op dat het nummer gaat over Nederlanders en hun constante strijd tegen het water, iets wat men in de Verenigde Staten niet kent. "Waarop haar antwoord was of ik weleens van de orkaan Katrina had gehoord", schrijft de zanger. "Dus, toen was ik weer uitgeluld."

Lieberman brengt haar versie getiteld Water zaterdag ten gehore in Los Angeles, tijdens de viering van het verschijnen van haar nieuwe album Brick against the Glass. "En ze zal daar dus ook Watermensen spelen en heeft me beloofd daarvan een liveopname te sturen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren