logo songteksten.net

Graf Breaking Bads Walter White verplaatst

(Novum) - Het graf van Walter White krijgt een andere plek. Het Breaking Bad-personage werd afgelopen weekeinde 'begraven' op een kerkhof in Albuquerque. Familieleden van daadwerkelijk overleden mensen vreesden dat de begraafplaats een bedevaartsoord zou worden voor Breaking Bad-fans. De nabestaanden haalden hun gelijk: het graf van Walter White wordt ondergebracht in een nabijgelegen winkelcentrum.

Het protest tegen Whites graf werd geleid door Manuel Montano, wiens 6-jarige zoontje begraven ligt op de begraafplaats Sunset Memorial Park. Montano zegt tegen de lokale nieuwszender KRQE dat hij tijdens de begrafenis van White Breaking Bad-fans op andere grafstenen zag staan. Montano wist in een paar dagen ruim duizend handtekeningen te verzamelen.

Deze week boden de organisatoren van Whites begrafenis hun excuses aan. "Het is nooit onze bedoeling geweest om respectloos om te gaan met de doden of om hun families te schofferen", liet een van de initiatiefnemers weten. Met de begrafenis van Walter White werd bijna zeventienduizend dollar opgehaald voor een goed doel.

De populaire serie Breaking Bad was vorige maand voor het laatst te zien in de Verenigde Staten. De serie, die vijf seizoenen besloeg, gaat over scheikundeleraar Walter White. Als hij te horen krijgt dat hij kanker heeft, begint hij drugs te produceren. Langzaamaan groeit hij uit tot een grote drugsbaas.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren