logo songteksten.net

Lohan waarschijnlijk voorlopig niet cel in

(Novum) - Lindsay Lohan hoeft de komende dertig dagen waarschijnlijk niet achter de tralies. De 24-jarige actrice verschijnt vrijdag voor de rechter voor een eerste zitting omdat ze opnieuw drugs heeft gebruikt. Ze zat nog in haar proeftijd nadat ze begin augustus was vrijgekomen na een celstraf van twee weken.

De geruchten gingen dat de rechter Lohan meteen zou laten opsluiten zonder een borgsom vast te stellen, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Omdat de blondine echter geen misdrijf heeft begaan, maar een overtreding, is de rechter verplicht een borgsom vast te stellen.

De verwachting is dat Lohan die meteen betaalt en dan weer kan gaan. De actrice liet eerder deze week weten dat ze de gevolgen van haar drugsgebruik zal accepteren. Dat kan een gevangenisstraf van dertig dagen betekenen. De rechter dreigde eerder met die straf als Lohan een misstap zou begaan.

Volgende maand moet de actrice opnieuw in de rechtbank verschijnen voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Dan bestaat de kans dat ze alsnog tot dertig dagen celstraf wordt veroordeeld. Het is overigens vanwege overbevolking van de gevangenissen niet waarschijnlijk dat ze de hele periode moet uitzitten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren