logo songteksten.net

Jay-Z overlaadt timide Ziggo Dome met hits

(Novum) - Jay-Z speelde dinsdagavond in de Amsterdamse Ziggo Dome de ene na de andere hit. Het timide publiek kwam pas aan het einde van de avond goed los. Het bescheiden enthousiasme zorgde er echter niet voor dat de rapper minder gaf.

Jay-Z, helemaal gehuld in het zwart, trapte de show af met het nummer U Don't Know, dat op het album The Blueprint uit 2001 staat. De rapper liep over het podium met een brede grijns. "We gaan het leuk hebben vanavond", beloofde de 43-jarige rapper, die werd bijgestaan door een liveband.

In de eerste helft van het concert wisselden oude en nieuwe nummers elkaar af. Zo speelde hij nummers als Holy Grail en Tom Ford, die op zijn eerder dit jaar verschenen album Magna Carta Holy Grail staan. Ook oudere hits als On to the Next One en 99 Problems kwamen voorbij.

Muziekproducent en rapper Timbaland kwam tussen de twee helften van Jay-Z's show op het podium. Timbaland liet een soort medley van door hem geproduceerde hits horen. Zo kwamen onder meer Are You That Somebody? van Aaliyah, Get Ur Freak On van Missy Elliott en Cry Me a River van Justin Timberlake aan bod. Ook gaf hij een voorproefje op zijn nieuwe plaat, Textbook Timbo.

Na het intermezzo van de producent werd Jay-Z met open armen onthaald. Timbaland bleef op het podium en speelde af en toe mee met nummers die hij voor de rapper heeft geproduceerd. In de tweede helft kwamen hits als Jigga What, Jigga Who, Dirt off Your Shoulder, Give It to Me en Run This Town voorbij.

Pas tijdens de toegift, die werd ingeluid met het liedje Encore, maakte Jay-Z echt contact met het publiek. De rapper zette een aantal keer een spotlight op bepaalde fans. Zo zei hij dat hij erg dankbaar was voor de spandoeken die hij in de zaal zag. Iemand in het publiek hield een T-shirt van zijn vrouw Beyoncé omhoog. "Wat een mooi meisje", reageerde de rapper.

De rapper speelde vervolgens nummers als Empire State of Mind, Izzo (H.O.V.A.) en Hard Knock Life. Jay-Z verliet het podium na het liedje Young Forever waarbij hij het hele publiek liet meezingen. Een laatste glimlach en de rapper verdween van het toneel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren