logo songteksten.net

Jan Smit weer op eerste plek albumlijst

(Novum) - Jan Smit heeft weer een nummer 1-positie te pakken. De Volendammer steeg van de derde naar de eerste plek van de Album Top 100 met zijn cd Unplugged - De Rockfield Sessies. "Helemaal te gek", twittert de zanger.

De 27-jarige Smit voerde zeven keer eerder de Album Top 100 aan. Hij kreeg dat onder meer voor elkaar met de platen Op Weg Naar Geluk, Stilte in de Storm en Leef. Voor Unplugged - De Rockfield Sessies stak Smit wat oudere, onbekendere nummers in een nieuw jasje in Wales.

In de top drie van de albumlijst staan verder twee nieuwkomers. Ilse DeLange komt op twee binnen met haar hitalbum After the Hurricane - Greatest Hits & More. Ayreon, een muziekproject van Arjen Anthony Lucassen, staat derde met The Theory of Everything.

De lijst met bestverkochte singles kent dezelfde nummer twee als vorige week, Tsunami van DVBBS & Borgeous, maar een andere koploper en nummer drie. Pharrell Williams is van de derde naar de eerste plaats gestegen met Happy, terwijl One Direction nieuw op drie staat met Story of my Life.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren