logo songteksten.net

Zanger Bo Saris zei 'testosteronmuziek' vaarwel

(Novum) - Het heeft even geduurd, maar Bo Saris maakt nu de muziek die hij echt wil maken. De zanger, die vroeger optrad onder zijn echte naam Boris Titulaer, had in het verleden vooral de drive om andere muzikanten te overtuigen met zijn liedjes. "Het moest zo gecompliceerd mogelijk, zodat ze zouden zeggen: wow", vertelt Saris aan Novum Nieuws. "Mijn muziek had een hoog testosterongehalte."

Begin 2011 verhuisde de zanger, die talentenjacht Idols in 2004 op zijn naam schreef, naar Engeland om daar zijn geluk te beproeven. "In Engeland ging de knop om", legt hij uit over zijn veranderde kijk op muziek maken. "Kappen met die onzin, dacht ik. Ik ben nu ouder en wijzer en wil echt mooie liedjes schrijven voor m'n fans."

De zanger kreeg in Engeland een contract bij platenmaatschappij Universal en heeft inmiddels een heel nieuw album klaarliggen, dat begin volgend jaar verschijnt. "Ik heb echt songs gemaakt met een kop en een staart." Bij liveoptredens wordt 'goed gereageerd' op zijn muziek, aldus Saris.

Zijn verhuizing naar Engeland bracht meer veranderingen met zich mee. Zo nam de zanger een artiestennaam aan, omdat Boris Titulaer een lastige naam is in het buitenland. "Iedereen noemt me mijn hele leven al Bo en Saris is de achternaam van mijn moeder, dus daar was ik snel uit."

Verder moest Saris zijn partner en kinderen achterlaten in Nederland. "Ik wil niet zeggen dat het zwaar is, want als artiest leid je een bepaald leven en daarvan moet je de consequenties dragen", vindt de zanger, die door de week in Londen vertoeft en in de weekends vaak in Nederland is. "Ik heb mijn kroost wel hele periodes moeten missen. Maar er zijn ook dingen als Skype."

Saris staat maandag in People's Place in Amsterdam. Zijn optreden is uitverkocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren