logo songteksten.net

Lucky Fonz zingt liever niet over zichzelf

(Novum) - Lucky Fonz III wil mensen laten denken dat zijn songteksten over hen gaan. De singer-songwriter is van mening dat veel artiesten hun eigen leven verheerlijken in hun liedjes. "Ik vind dat een wassen neus. Muziek heeft dat niet nodig."

"Het is misschien een anti-actie", denkt de artiest. "Iedereen praat over waar hun nummers vandaan komen, en daarom doe ik het dus niet", doet hij uit de doeken in een interview met NLtracks.

Voor zijn nieuwe album Hoe Je Honing Maakt, dat op 8 oktober verschijnt, besloot Lucky Fonz III in het Nederlands te gaan zingen. "Ik kan dingen daardoor echt spitten en fel zingen. Mijn muziek wordt toegankelijker", zegt de singer-songwriter.

"Ik merk ook dat het publiek nu echt luistert en daar hoopte ik stiekem op toen ik hiermee begon", onthult hij tijdens het interview. Fonz was wel enigszins bezorgd over de mening van het Nederlandse publiek. "Maar angst is geen goede raadgever. Als je een druk kruispunt oversteekt ben je ook bang maar je gaat wel."

Otto Wichers, zoals Lucky Fonz III eigenlijk heet, ziet zijn nieuwe album een beetje als een experiment. "Eigenlijk doe ik maar een beetje wat me leuk lijkt. Soms is dat ook lastig want ik heb geen vaste idealen. En dus twijfel ik de hele dag of ik niet aan het prutsen ben."

Een van de dingen die hij nog graag zou leren, is het schrijven van poëtisch-technische songteksten. Als voorbeeld noemt Lucky Fonz Toen Ik Je Zag, geschreven door Guus Meeuwis. "De eerste zinnen van dat nummer zijn zo goed: 'Ik dacht nooit aan morgen/Vandaag was lang genoeg/Totdat ik jou zag/En ik dacht ineens aan morgenvroeg'. Dat is tekstueel het hoogst haalbare voor mij. Dat, en Ramses Shaffy."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren