logo songteksten.net

Acteur Tony Curtis (85) overleden

(Novum/AP) - Acteur Tony Curtis is woensdag op 85-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Las Vegas. Dat bevestigde zijn dochter, actrice Jamie Lee Curtis, tegenover de Amerikaanse entertainmentzender Entertainment Tonight.

Hij is gestorven aan een hartaanval, meldt de lijkschouwer donderdag. In 1994 onderging Curtis een bypass-operatie. Hij laat zes kinderen na en zijn zesde echtgenote, Jill Vandenburg Curtis, met wie hij in 1998 trouwde.

Curtis, die in werkelijkheid Bernard Schwartz heette, was vooral bekend om zijn rol in Some Like It Hot van regisseur Billy Wilder. Hierin was hij samen met Jack Lemmon te zien als travestiet en proberen ze tegenspeelster Marilyn Monroe te versieren.

Curtis kreeg in 1959 een Oscarnominatie voor beste acteur voor The Defiant Ones. Hierin speelt hij een ontsnapte gevangene die zit vastgeketend aan zijn zwarte medegevangene, een rol van Sidney Poitier.

In zijn laatste film, David & Fatima uit 2008, speelde Curtis de rol van Mr. Schwartz, een verwijzing naar zijn echte naam. In dit liefdesverhaal worden de jonge Jood David en de jonge Palestijnse Fatima verliefd op elkaar in het door conflicten verscheurde Jeruzalem.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren