logo songteksten.net

Last Christmas van Wham! weer populairste kersthit

(Novum) - Last Christmas staat dit jaar bovenaan in de Winterse 50. Het is de negende keer dat de luisteraars van meer dan 150 radiozenders in Nederland en België het nummer van Wham! uit 1984 uitroepen tot hun favoriete kersthit. De hitlijst wordt dit jaar voor de twaalfde keer opgesteld. Vorig jaar stond Do They Know It's Christmas op één.

Last Christmas eindigt altijd hoog in kersthitlijsten, maar wordt wordt ook steevast in verband gebracht met slechte smaak. Het nummer werd in 1984 van de bovenste plaats in de Britse hitlijsten gehouden door Do They Know It's Christmas.

Die hit, van sterrenformatie Band Aid, werd uitgebracht om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden. Do they Know It's Christmas zakt in de Winterse 50 dit jaar naar plaats twee. Driving Home for Christmas uit 1988 van Chris Rea completeert de top drie.

De afgelopen tijd werden in totaal honderdduizend stemmen uitgebracht. De Winterse 50 is vanaf dinsdag tot en met tweede kerstdag op verschillende dagen te horen op een groot aantal radiozenders.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren