logo songteksten.net

Jubilerende Carry Slee onderscheiden met lintje

(Novum) - Carry Slee is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De 61-jarige schrijfster kreeg het lintje voor haar bijdrage aan de literatuur. Slee zit dit jaar twintig jaar in het schrijversvak. Ze werd verrast door de burgemeester van de gemeente Bergen, Hetty Hafkamp.

Slees carrière begon twee decennia terug met het schrijven van korte verhalen voor het kindertijdschrift Bobo. In 1989 schreef ze haar eerste boek over de tweeling Rik en Roosje. Later schreef ze boeken als Verdriet met Mayonaise, Confetti Conflict en Spijt.

Afblijven, Timboektoe, Radeloos en Lover or Loser werden verfilmd. Slee heeft ook vijf boeken voor volwassenen op haar naam staan. Mensen met wie ze de afgelopen jaren samenwerkte hadden haar voorgedragen voor de koninklijke onderscheiding.

Slee was naar het Kunstcentrum in Bergen gekomen om Het Grote Carry Slee Voorleesboek ter gelegenheid van haar jubileum in ontvangst te nemen. Het lintje kwam volgens haar uitgeverij als een complete verrassing.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren