logo songteksten.net

Beyoncé vond nieuwe album uitbrengen doodeng

(Novum/AP) - Beyoncé vond het erg spannend haar nieuwe album zonder enige aankondiging uit te brengen. De nieuwe plaat van de 32-jarige zangeres stond anderhalve week geleden ineens op iTunes. "Ik vond het doodeng. Ik was zo bang. Ik had me alle doemscenario's al ingebeeld", vertelde Beyoncé zaterdag. "Ik was echt nerveus, want ik nam een enorm risico."

Beyoncé besloot de wereld te verrassen met haar vijfde plaat omdat ze de huidige platenindustrie saai vindt. "Ik vond dat alles hetzelfde was. Als ik dat niet zou kunnen veranderen, was het misschien tijd geweest om iets anders te gaan doen." De zangeres vertelde dat ze onder meer geïnteresseerd is in het begeleiden van andere artiesten.

Vooralsnog heeft Beyoncé nog een ander doel met haar muziek: ze wil mensen inspireren. "Ik hoop dat ik mezelf kan blijven uitdagen en kan blijven groeien. Zeker nu ik moeder ben, vind ik het belangrijk dat mijn nalatenschap inspireert."

Het moederschap heeft meer veranderd voor Beyoncé. Zo voelt ze zich veel vrijer sinds ze vorig jaar januari dochter Blue Ivy op de wereld zette. "Ik denk dat ik het nodig had niet langer iemands kind te zijn, maar een kind te hebben", vertelde Beyoncé over haar erg persoonlijke teksten. "Ik hou nog steeds veel privé, maar toen ik eenmaal moeder werd, vond ik het tijd meer van mezelf te laten zien."

Haar nieuwste plaat, die simpelweg Beyoncé heet, is volgens de zangeres het resultaat van experimenteren en persoonlijke groei. "Ik heb al mijn onzekerheden, twijfels, angsten en alles wat ik de afgelopen zeventien jaar heb geleerd in dit project toegepast." Meer nog dan op de muziek is Beyoncé trots op zichzelf. "De belangrijkste boodschap is dat je je onvolkomenheden en alles wat je interessant maakt moet omarmen. Ik weiger me in een hokje te laten stoppen."

Beyoncé wilde alle touwtjes in handen houden. Zo zijn de zeventien videoclips die bij de veertien nieuwe nummers zijn gemaakt, allemaal naar idee van de zangeres. Ook haar besluit in 2011 op zakelijk gebied te breken met haar vader had daarmee te maken. Matthew Knowles was jarenlang de manager van zijn dochter.

"Het voelde alsof ik in de voetsporen van Madonna wilde treden", vertelde Beyoncé over dat besluit. "Ik wilde andere vrouwen laten zien dat als je op dit punt van je carrière bent, je geld en succes niet meer met anderen hoeft te delen. Je kunt het op eigen kracht doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren