logo songteksten.net

RTL maakt grote kans op Gouden Televizier-Ring

(Novum) - De TV Kantine, Ik Hou Van Holland en Wie Is De Mol? zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2010. De belangrijkste televisieprijs van Nederland wordt op 22 oktober uitgereikt.

Het is de eerste keer dat De TV Kantine en Ik Hou Van Holland, beiden te zien op RTL 4, kans maken op de Gouden Televizier-Ring. Voor Wie Is De Mol? is het de vierde nominatie. Het Avro-programma was in 2001, 2002 en 2009 ook al in de race, maar wist geen van de nominaties te verzilveren.

In de categorie beste presentatrice van het jaar nemen RTL-sterren Irene Moors en Linda de Mol, en Avro's Yvon Jaspers het tegen elkaar op. De presentatrices strijden om de Zilveren Televizier-Ster, die zij allen al eens wonnen. De mannen die dit jaar om de Zilveren Televizier-Ster strijden zijn Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4), Joris Linssen (NCRV) en Matthijs van Nieuwkerk (Vara).

Jan Kooijman (RTL 5), Jan Smit (Tros) en René van der Gijp (RTL 7) gaan uitmaken wie de Televizier Talent Award wint. Het is de derde keer dat de prijs voor nieuw presentatietalent wordt uitgereikt. Het Klokhuis, Sesamstraat en Taarten van Abel maken kans op de Gouden Stuiver, die gaat naar het beste jeugdprogramma. Voor Het Klokhuis is het alweer de elfde nominatie.

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt plaats op vrijdag 22 oktober. Tijdens het gala, dat plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, wordt duidelijk wie als winnaars uit de bus komen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren