logo songteksten.net

Tony Danza mag een jaar lang voor de klas staan

(Novum) - Tony Danza is goed genoeg bevonden om een jaartje Engelse les te mogen geven. De acteur, vooral bekend van de tv-series Taxi en Who's the Boss, maakte voor de Amerikaanse zender A&E de serie Teach waarin zijn wederwaardigheden als leraar Engels aan een Amerikaanse middelbare school worden vastgelegd. Danza, die met een bachelor geschiedenis geen lerarenbevoegdheid heeft, moest wel eerst toelatingsexamen doen.

In Teach geeft de 59-jarige Danza les in Engelse literatuur en bespreekt hij oude klassiekers als Of Mice and Men en To Kill a Mockingbird. Het gaat niet meteen van een leien dakje. Zo vinden zijn leerlingen dat Danza teveel praat en wordt hij voor het oog van de klas gecorrigeerd door een leerling. Daarnaast heeft hij te maken met afkijken tijdens proefwerken, geweldplegingen tussen leerlingen en soms uit de hand lopende ouderavonden.

Het gaat Danza niet in de koude kleren zitten. Hij moet meerdere malen huilen tijdens de nabesprekingen. "Ik kan er niets aan doen", zegt hij. "Ik zie mezelf in hen en probeer om te zorgen dat zij niet dezelfde fouten als ik. Maar ik dring gewoon niet tot ze door."

Gelukkig zijn zowel leerlingen als docenten achteraf zeer tevreden. "Je zou willen dat elke nieuwe leerkracht zoveel vooruitgang boekt als Danza", zegt het adjunct schoolhoofd van de Northeast High School in Philadelphia, waar het programma werd opgenomen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren