logo songteksten.net

Blurred Lines populairste hit Mega Top 50

(Novum) - Blurred Lines van Robin Thicke was het afgelopen jaar het populairste nummer van de Mega Top 50. Het nummer stond vijf weken op de eerste plaats van de hitlijst van 3FM. Avicii staat tweede met Wake Me Up en Daft Punk en Pharrell Williams nemen de derde plek in met Get Lucky. Williams werkte ook mee aan Blurred Lines.

"Deze jaarlijst maakt duidelijk dat muziekliefhebbers hun favoriete liedjes tegenwoordig liever streamen dan downloaden", reageert 3FM-dj Bart Arens. "Blurred Lines is bijna honderd keer vaker geluisterd via Spotify dan dat het officieel is gedownload."

De Mega Top 50 is samengesteld op basis van betaalde downloads, streams op Spotify en airplay. Eerder werden cijfers van Spotify niet meegenomen. Daarnaast werd het puntensysteem dat eerder gebruikt werd, overboord gegooid. "Door gebruik te maken van absolute aantallen van airplay, downloads en streams, kun je hits nog beter met elkaar vergelijken", vindt Arens. "Soms komt het in een weeklijst voor dat de nummer één drie keer zo goed verkoopt als de nummer twee. Door ze bij een jaarlijst alleen punten mee te geven zie je dat verschil niet goed terug. Met absolute aantallen des te meer."

Blurred Lines was afgelopen jaar ook de populairste hit in de Top 40. Het nummer stond elf weken bovenaan de hitlijst. Wake Me Up van Avicii was de op een na grootste hit van 2013. De top drie wordt gecompleteerd door Mr. Probz met zijn hit Waves. De populairste hits van het jaar van de Top 40 worden bepaald door het aantal weken en de positie van een nummer in de hitlijst.

In de Single Top 100 staat Avicii boven aan het lijstje van 2013. Blurred Lines en Get Lucky volgen. In tegenstelling tot de Mega Top 50 wordt airplay niet meegenomen bij de samenstelling van de lijst.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren