logo songteksten.net

Schwarzenegger pakt paparazzi aan

(Novum) - Arnold Schwarzenegger heeft een vuist gemaakt tegen paparazzi die zich in het verkeer misdragen om een plaatje te schieten. De Californische gouverneur nam vorige week een wet aan waarin staat dat roddelfotografen die gevaarlijk rijgedrag vertonen in de gevangenis kunnen belanden. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap.

Fotografen die zich niet aan de verkeersregels houden of die de auto van een beroemdheid voor de wielen rijden, kunnen een boete van maximaal vijfduizend dollar krijgen en een gevangenisstraf van maximaal een jaar. "We hopen dat deze nieuwe wet ernstige of zelfs dodelijke ongelukken met zowel beroemdheden als onschuldige omstanders helpt voorkomen", zegt Sean Burke, oprichter van de Paparazzi Reform Intitiative.

Vorig jaar nam Schwarzenegger al een wet aan waarmee het gemakkelijker werd media aan te klagen die foto's gebruikten die de privacy van beroemdheden schaadden. De Paparazzi Reform Intitiative is al een tijdje in de maak, en heeft vele beroemde voorstanders zoals Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Als belangrijkste argument voor de noodzaak van de wet werd altijd het fatale ongeluk van Princes Diana aangevoerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren