logo songteksten.net

Karin Bloemen zet zich in tegen homofoob geweld

(Novum) - Karin Bloemen geeft zondagavond in Paradiso in Amsterdam het startschot voor een nationaal statement tegen homofoob geweld. Het startschot wordt gegeven tijdens de Black Tea Party, een feest van fotograaf Erwin Olaf.

Bloemen onthult samen met COC-voorzitter Vera Bergkamp de zogenoemde Regenboogposter. Die kan op 11 oktober tijdens de Nationale Coming Out Dag voor het raam worden gehangen. De poster wordt verspreid in homo-horeca door heel Nederland en vormt op 11 oktober ook de achterpagina van gratis dagblad Metro.

Onder het motto 'Ik ben woedend' organiseert Olaf zondagavond een viering van de verscheidenheid van rassen en seksuele geaardheid. De fotograaf wil daarmee een protestgeluid laten horen tegen discriminatie, racisme en geweld gericht tegen homoseksuelen. Onlangs werd bekend dat het aantal door de politie geregistreerde discriminatie-incidenten op grond van homoseksualiteit vorig jaar met dertien procent is toegenomen.

Olaf raakte een aantal maanden geleden betrokken bij een voorval in Amsterdam, waarbij een aantal lieden twee homoseksuelen treiterde. De fotograaf werd na zijn bemoeienis door omstanders van discriminatie beticht. Olaf liet later weten weinig zin meer te hebben om in Amsterdam te blijven wonen en naar Berlijn te willen verhuizen.

Karin Bloemen schreef eerder een nummer speciaal voor Stichting Pann, een belangenorganisatie voor Nederlandse homojongeren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren