logo songteksten.net

Postuum album Aaliyah geschrapt

(Novum) - Drake komt toch niet met een album waarop r&b-zangeres Aaliyah, die in 2001 overleed, te horen is. Volgens Noah Shebib, die de cd zou produceren, heerst er te veel negativiteit rond het project.

"De wereld reageerde zo negatief op Drakes betrokkenheid bij het project, dat ik er niks meer mee te maken wilde hebben", zei Shebib tegen entertainmenttijdschrift Vibe. Drake, die groot fan is van Aaliyah, bracht in 2012 het nummer Enough Said uit, waarop de zangeres te horen is. Daarna ontstonden plannen voor een heel album.

Shebib was naar eigen zeggen naïef toen hij ja zei tegen het project. Ook had hij niet in de gaten hoe Timbalands relatie met Aaliyah was. Timbaland, die goed bevriend was met Aaliyah en ook voor haar produceerde, zei eerder dat hij de enige was die iets met muziek van Aaliyah mag doen. "Hij zei tegen mij: maak het album maar gewoon. Ik denk dat hij daarmee wilde zeggen: ik hou je niet tegen, het is jouw beslissing. Toen Aaliyahs moeder zei dat ze het album niet wilde, was het genoeg. Ik ben snel weggelopen van het hele project."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren