logo songteksten.net

Run op muziek Everly Brothers na dood zanger

(Novum) - De muziek van The Everly Brothers vliegt sinds de dood van zanger Phil Everly over de toonbank in de Verenigde Staten. De verkoop van albums van het muziekduo steeg met 455 procent. Dat schrijft het Amerikaanse muziekblad Billboard op basis van Nielsen Soundscan, die de gegevens bijhoudt.

Everly overleed vrijdag op 74-jarige leeftijd aan complicaties van de longziekte COPD. Vooral het album The Very Best of The Everly Brothers was populair bij klanten en werd tussen vrijdag en zondag tweeduizend keer gekocht.

Het liedje All I Have to Do Is Dream was het meest gedownloade nummer van het duo en werd tussen vrijdag en zondag vierduizend keer gedownload. In totaal werden achttienduizend liedjes van The Everly Brothers gekocht.

Everly boekte met zijn broer Don in de jaren vijftig en zestig grote successen met hun rock-'n-rollmuziek. De broers, die bekend zijn van nummers als Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en (Till) I Kissed You, brachten 21 studioalbums uit. Hun laatste album, Some Hearts, stamt uit 1988.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren