logo songteksten.net

Moszkowicz weigert met Nieuwsuur te praten

(Novum) - Strafpleiter Bram Moszkowicz heeft maandag tijdens het proces tegen Geert Wilders geweigerd het programma Nieuwsuur te woord te staan. Wilders' raadsman duwde de microfoon van de verslaggever weg terwijl hij met andere journalisten stond te praten.

"Met jullie praat ik niet hè", zei Moszkowicz toen hij tussen alle microfoons die van Nieuwsuur zag. "Meneer Moszkowicz, u staat hier om uw vak uit te voeren", reageerde de verslaggever. "Dat doe ik ook." De advocaat gaf de journalist geen ongelijk. "Jazeker, ik neem het u persoonlijk ook niet kwalijk.", zei de 50-jarige raadsman voordat hij besloot de persbijeenkomst ergens anders plaats te laten vinden.

Vrijdag noemde Moszkowicz Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl al een 'rabiaat heerschap'. In de uitzending van Pauw en Witteman zei hij onder meer dat het 'een beetje een sekte is' bij het programma. Dat zijn geliefde Eva Jinek haar baan bij het programma misliep, noemde de advocaat 'puur seksisme'.

Hoofdredacteur Carel Kuyl vond het eerder 'onwenselijk' dat de 32-jarige Jinek het nieuwe programma zou gaan presenteren vanwege haar relatie met Moszkowicz.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren