logo songteksten.net

Drie Nederlandse programma's maken kans op Emmy

(Novum) - Drie Nederlandse programma's dingen volgende maand mee naar een Emmy. De Reünie van de KRO, 13 In de Oorlog van de NTR en Je Gaat Dood Als Je Geleefd Hebt van de RKK maken kans op de prestigieuze Amerikaanse televisieprijs. Maandag zijn in Cannes de genomineerden voor de internationale Emmy's bekendgemaakt.

"Het is een kroon op ons werk, als makers van De Reünie", reageert presentator Rob Kamphues op de nominatie. De aflevering die kans maakt op een Emmy is de reünie van de klas van Anne Frank. De klas haalde op 27 december herinneringen op aan hun bekende klasgenoot.

"Het was ook een eer om deze aflevering met de oud-klasgenoten van Anne Frank te mogen maken", gaat Kamphues verder. "Ik zie deze nominatie ook als een ode aan de vitaliteit van deze krasse tachtigers."

De Reünie maakt kans op de Emmy in de categorie non-scripted entertainment. In die categorie scoren Nederlandse programma's goed. Vorig jaar won The Phone, het jaar daarvoor ging De Donorshow met de Emmy aan de haal.

De jongerenserie 13 In de Oorlog, over hoe het was om op te groeien tijdens de Tweede Wereldoorlog, is genomineerd in de categorie kinderen en jongeren. De geschiedenisserie is ook genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Prijs en voor de Erasmus Euro Media Award.

De Kruispunt-documentaire Je Gaat Dood Als Je Geleefd Hebt, over zes bewoners van een Rotterdams hospice, dingt mee in de categorie beste documentaire. De Internationale Emmy's worden 22 november uitgereikt in New York.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren