logo songteksten.net

COC roept Nederlandse Sotsji-artiesten op tot actie

(Novum) - Homobelangenorganisatie COC Nederland hoopt dat de Nederlandse artiesten die tijdens de Olympische Winterspelen optreden in Sotsji van zich laten horen. De Spelen zijn omstreden vanwege de mensenrechtenschendingen in Rusland, maar het Holland Heineken House heeft laten weten dat het 'geen moeite' had artiesten te boeken.

"We zouden heel graag zien dat de artiesten van de gelegenheid gebruikmaken van zich te laten horen", reageert COC-voorzitter Tanja Ineke vrijdag tegenover Novum Nieuws. "Als je gaat: maak een statement. Helemaal niets doen is een gemiste kans."

Onder anderen Roel van Velzen en Nick & Simon treden tijdens de Olympische Winterspelen op in Sotsji. Vooralsnog zijn de twee niet van plan iets aan te passen aan hun optreden. "Daar zijn we nog helemaal niet mee bezig", zegt de manager van Van Velzen.

Het Holland Heineken House zelf is helemaal niet van plan stil te staan bij de mensenrechtenschendingen in Rusland, meldt een woordvoerder. "Het huis is niet de plek voor een politiek statement."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren