logo songteksten.net

Yoko Ono hoopt op terugkeer John Lennon

(Novum/AP) - Yoko Ono vindt het nog steeds pijnlijk om naar de muziek van haar overleden man John Lennon te luisteren. "De laatste dertig jaar heb ik zijn liedjes bijna elke dag gehoord maar daar voel ik me niet echt relaxed bij", doet Ono uit de doeken.

De ex-Beatle zou aanstaande zaterdag zijn zeventigste verjaardag vieren. Speciaal voor die gelegenheid wordt een aantal albums opnieuw uitgebracht. De 77-jarige Ono viert de geboortedag van Lennon in IJsland, waar ze optreedt met de Plastic Ono Band. Daar wil ze ook aandacht vragen voor wereldvrede.

De vredesactiviste denkt dat er inmiddels een boel artiesten zijn die bijdragen aan een betere wereld. "Toen John en ik daarmee begonnen, keken we om ons heen. Waren wij de enigen?" Tijdens hun huwelijksreis bleef het koppel een paar dagen in bed liggen in het Amsterdamse Hilton Hotel om vrede en liefde te proclameren.

Yoko Ono denkt dat Lennon niet blij zou zijn met de wereld zoals die nu is. "Hij zou heel kwaad zijn. Alsof hij heel hard zou willen wegrennen en iemand zou willen wurgen. Maar daarna zou hij kalmeren en besluiten dat hij nog steeds een activist wilde zijn."

Ono wil niet antwoorden op de vraag wat ze wil dat mensen over honderd jaar over Lennon weten. "Ik weet niet of ik er dan nog ben. De wereld verandert heel snel en wellicht kunnen we in de toekomst wel zo lang leven als we willen. En misschien komt John wel terug."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren