logo songteksten.net

Musical Soldaat van Oranje stopt rond nucleaire top

(Novum) - De musical Soldaat van Oranje moet in maart plaats maken voor de nucleaire top in Den Haag. Tussen 20 en 25 maart kunnen de voorstellingen van de musical niet doorgaan. Vliegbasis Valkenburg, waarop de Theaterhangaar staat, wordt voor de internationale top weer in gebruik genomen.

Vijf uitverkochte voorstellingen van Soldaat van Oranje zijn geschrapt, laat een woordvoerder maandagmiddag weten. In totaal worden ruim 5500 bezoekers gedupeerd. In overleg met hen wordt gezocht naar een andere datum waarop ze de musical, de langstlopende van Nederland, alsnog kunnen zien. "We hebben inmiddels bijna iedereen bereikt", zegt een woordvoerder.

Voor cast en crew van de musical is de vliegbasis tussen 20 en 25 maart verboden gebied. Of Soldaat van Oranje nog verder in moet schikken, is nog niet helemaal duidelijk. "Voor zover we nu weten wordt het vliegveld wel gebruikt, maar de Theaterhangaar zelf niet."

De nucleaire top, die op 24 en 25 maart in Den Haag plaatsvindt, heeft voor de wijde omgeving van de hofstad gevolgen. Aangeraden wordt tijdens de top, de grootste die Nederland ooit heeft georganiseerd, een deel van de Randstad te vermijden. Ook Rotterdam is tijdens de top moeilijk bereikbaar.

Ahoy past vooralsnog niets aan in verband met de top. In het Rotterdamse evenementencentrum geven de Backstreet Boys op 24 maart een uitverkocht concert. "Wij hebben niets van wegafsluitingen gehoord", zegt een woordvoerder. "Als we daar last van zouden hebben, waren we wel op de hoogte gebracht. Die top is in Den Haag, hier is het gewoon uitverkocht."

Ook de Keukenhof, het bloemenpark bij Lisse, blijft tijdens de nucleaire top gewoon open. "We gaan ervan uit dat we gewoon goed bereikbaar zijn", zegt een woordvoerder. "Van tevoren zullen we alle touringcarbedrijven die bezoekers naar ons brengen goed inlichten welke routes ze kunnen rijden."

De zegsman verwacht niet dat er minder mensen naar de Keukenhof komen door de nucleaire top. "Misschien zit er zelfs iets positiefs aan vast. Er komen natuurlijk een hoop wereldleiders naar Den Haag en wij hopen dat een aantal van hen naar de Keukenhof komt. Ons thema is dit jaar Holland, dat hadden we al besloten voor we wisten van de top. Wat is er nou leuker dan tulpen in bloei?" De Keukenhof opent op 20 maart zijn deuren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren