logo songteksten.net

Rapper Jebroer wordt persoonlijk op debuutalbum

(Novum) - Na jaren van schrijven en opnemen brengt rapper Jebroer volgende week vrijdag zijn debuutalbum Gouden Tranen uit. "Ik ben er tevreden mee", vertelt de Leidenaar aan Novum Nieuws. "Mensen zouden misschien een 'beukalbum' van mij verwachten, maar ik wilde mijn verhaal kwijt.

De 27-jarige Jebroer werd bekend met partynummers als Nooit Meer Slapen. Met zijn eerste eigen plaat wilde hij juist een persoonlijke kant laten zien. "Als je het album luistert, snap je een beetje hoe ik in elkaar zit en hoe mijn leven eruitziet", legt hij uit. "Er staat bijvoorbeeld een liedje op over een oude vriend van me die nu bedelt op stations en ook heb ik het erover dat ik binnenkort papa word. Maar er staan ook een paar oude nummers op die niet echt iets betekenen en waarmee je gewoon kunt beuken."

De titel Gouden Tranen verwijst naar 'tranen van geluk en tranen van verdriet', zegt Jebroer. "Vroeger was ik niet zo positief ingesteld, maar nu ben ik heel blij met wat ik doe. Ik heb mijn droom waargemaakt." De rapper stopte met blowen en uit zijn gevoelens door middel van zijn muziek. "Nu ren ik elke dag uit m'n bed. Hoe harder ik werk, hoe beter het gaat."

Zaterdag gaat Jebroers eerste clubtoer, waarvoor hij zelf een decor bouwde, van start. "Het is veel stress, want ik moet veel zelf regelen." De rapper, die eigenlijk Tim Kimman heet, wil binnenkort ook aan zijn tweede plaat gaan beginnen. "Ik denk dat het wel minder persoonlijk gaat worden, want ik heb mijn verhaal nu al verteld."

Jebroer kreeg vorige week te horen dat hij is genomineerd voor een Xite Award van de gelijknamige muziekzender. Op 13 maart hoort de rapper of hij heeft gewonnen in de categorie best hiphop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren