logo songteksten.net

Gotthard-zanger Steve Lee (47) verongelukt

(Novum/AP) - De Zwitserse muzikant Steve Lee is dinsdag in de Amerikaanse staat Nevada om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. De zanger van de rockband Gotthard stierf toen een vrachtwagen op een aantal geparkeerde motoren inreed en hij werd geraakt door een van de motoren.

De 47-jarige Lee en een groep van minstens acht andere motorrijders parkeerden langs de weg in de buurt van Las Vegas om regenkleding aan te trekken. Toen een vrachtwagen al zwenkend aan kwam rijden op de natte weg werden de geparkeerde motoren aangereden. De Gotthard-voorman stierf ter plekke toen hij geraakt werd door een Harley Davidson.

Ook Gotthard-bassist Marc Lynn en de vriendin van de zanger waren aanwezig bij het ongeluk. Niemand anders raakte gewond. Het onderzoek naar het ongeluk loopt nog, maar de politie laat weten dat drugs, alcohol en overtreding van de maximale snelheid geen factoren lijken te zijn.

Gotthard is een van de meest succesvolle bands van Zwitserland. De groep verkocht miljoenen platen en speelde onder meer naast bands als Deep Purple, Whitesnake en Bon Jovi.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren