logo songteksten.net

Excentrieke Lady Gaga was een verlegen tiener

(Novum) - Lady Gaga was niet altijd de excentrieke zangeres die ze tegenwoordig is. De nu zo extraverte Gaga was vroeger een verlegen meisje dat amper het podium durfde te beklimmen. Dat onthult haar voormalige manager aan het Amerikaanse tijdschrift People.

"Lady Gaga was pijnlijk verlegen, heel anders dan hoe ze nu is. Ze kwam als tienermeisje twee keer naar een open auditie voordat ze genoeg lef had om op een podium te gaan staan", vertelt Bob Leone, een voormalig directeur van de Songwriters Hall of Fame. Hij werkte enkele jaren samen met Gaga en was in 2006 een halfjaar haar manager.

Toen Leone de jonge Gaga, die toen nog haar echte naam Stefani Germanotta gebruikte, voor het eerst hoorde zingen wist hij meteen dat ze talent had. "Ze kon mooie teksten schrijven en speelde goed keyboard." Hij maakte haar ontwikkelingsproces van dichtbij mee. "Aan het eind van de zes maanden was ze getransformeerd tot Lady Gaga." Een optreden in 2006 met verschillende artiesten betekende de doorbraak van de zangeres.

"Ze overrompelde iedereen. Ook speelde ze met het publiek en maakte ze grapjes, iets wat ik haar nooit eerder zag doen." Volgens Leone wist Gaga van jongs af aan wat ze wilde bereiken. "Ze wilde de wereld veroveren." Deze week werd de zangeres door zakenblad Forbes op de zevende plaats gezet in de lijst van invloedrijkste vrouwen ter wereld.

Leone stelt deze maand negen werken van Gaga beschikbaar voor een online muziekveiling, waaronder een nooit uitgegeven cd uit 2002.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren