logo songteksten.net

Taylor Swift voor miljoenen aangeklaagd

(Novum) - Taylor Swift is voor miljoenen dollars aangeklaagd door haar voormalige manager Dan Dymtrow. De muziekmanager beweert dat hij een enorm bedrag aan commissiegelden tegoed heeft van Swift omdat hij de 20-jarige zangeres ontdekte en aan de wieg stond van haar succes.

Dymtrow zegt dat hij in 1994 een deal sloot met de toen 14-jarige Taylor Swift en haar ouders. Hij zou vijf tot tien procent commissie krijgen over de inkomsten van de zangeres, schrijft de Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter.

"Ze ontsloegen mijn cliƫnt en hielden de provisie vervolgens voor zichzelf", verwijt de advocaat van Dymtrow de familie Swift. Taylor tekende in juli 2005, enkele maanden na het ontbinden van de deal, een platencontract bij Big Machine Records.

"Dymtrows bewering dat Taylors succes en platencontract aan hem te danken zijn, is bespottelijk", reageerde Swifts raadsman. De familie Swift beweert dat Dymtrow er niet in slaagde een voor het contract benodigd rechtsdocument in handen te krijgen. Swift was namelijk minderjarig toen de deal gemaakt werd.

De twee partijen steggelen al sinds 2007 in de luwte over de commissiegelden waar Dymtrow beweert recht op te hebben. In maart verwierp de rechter zes claims maar die over de provisie is nog intact. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor Taylor Swift. De zangeres won een zaak die ze aanspande tegen zestien personen die nephandelswaar verkochten. Op de namaakartikelen stonden haar naam en foto's vermeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren