logo songteksten.net

Tori Amos in de bres voor Metropole Orkest

(Novum) - Tori Amos nam vrijdag tijdens haar concert met het Metropole Orkest ruim de tijd om stil te staan bij de dreigende verdwijning van het gezelschap. Het Nederlandse orkest dreigt de dupe te worden van de aanstaande bezuinigingen op cultuur.

Het orkest sprak tijdens deze Week van het Metropole al haar grote teleurstelling en ongenoegen uit over de aankomende bezuinigingen. Amos deed tijdens het concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall nog een duit in het zakje. De Amerikaanse zangeres en pianiste liet in haar openingswoord en een nummer haar steun voor het orkest blijken.

Toen Amos werd gevraagd om het podium te delen met het Metropole Orkest, twijfelde ze geen moment. Het was iets dat ze altijd al wilde doen en de artieste was dan ook direct in de ban van het ensemble. Het concert vrijdag was voor Amos de eerste keer dat zij live speelde met een groot orkest. Ze koos ervoor om vooral composities ten gehore te brengen die zij schreef met een groot orkest in het achterhoofd.

De excentrieke zangeres trakteerde het publiek bijna twee uur lang op haar bekendste nummers, zoals Precious Things en Winter van haar debuutalbum, maar ook op later uitgebracht werk. Een groot aantal van die composities kreeg middels het spel van het grote orkest op de achtergrond, een nieuwe dimensie.

Zaterdag treedt het Metropole Orkest op met de Nederlandse band Moke. Het concert staat, net als het optreden met Amos, in het teken van de Week van het Metropole. Daarin gaat het orkest samenwerkingen aan met nationale en internationale artiesten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren