logo songteksten.net

De Dijk intens verdrietig na dood Solomon Burke

(Novum) - De Dijk is hevig bedroefd door het overlijden van Solomon Burke. Ook de familie is erg ontdaan. De zanger stierf zondagochtend na aankomst op Schiphol een natuurlijke dood.

"Wij zijn intens verdrietig", laat de band weten. "Voor zijn geliefden, voor zijn kinderen en familie. En voor zijn vele vrienden." De Dijk zegt trots te zijn zich daartoe te mogen rekenen. Burke zou dinsdag samen met De Dijk een optreden verzorgen in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. De artiesten namen onlangs samen het album Hold on Tight op, dat bestaat uit Engelstalige bewerkingen van nummers van De Dijk.

Solomon Burke liet de band tijdens de opnames van het album weten niet graag over de dood te zingen. "Ik ben een dominee, een begrafenisondernemer. Ik ben een optimistisch man", zei de 70-jarige Burke tegen de bandleden. "Ik zing niet over de dood of sterven, dat heb ik nooit gedaan." Liedjes als Onderuit en Niemand in de Stad kwamen daarmee als bewerking te vervallen.

De familie van Burke laat via de website van de zanger weten erg bedroefd te zijn. "Hoewel onze levens nooit meer dezelfde zullen zijn, zullen zijn liefde, leven en muziek altijd in ons voort blijven bestaan." De soullegende laat 21 kinderen, negentig kleinkinderen en twintig achterkleinkinderen achter. Burke overleed zondagochtend vroeg nadat hij zich in het vliegtuig al onwel voelde. De zwaarlijvige zanger stortte na de landing in de gate in elkaar en overleed ter plekke.

Nog niet bekend is of het geplande optreden in Paradiso in zijn geheel wordt afgelast of dat er een soort herdenkingsdienst wordt gehouden, laat de programmeur van Paradiso weten. De concertzaal hoopt daar via de website zondag nog uitsluitsel over te kunnen geven.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren