logo songteksten.net

INXS schrijft hitlijstgeschiedenis in Australië

(Novum) - INXS heeft geschiedenis geschreven in zijn thuisland Australië. De band staat deze week op nummer één en twee in de albumlijst. Nooit eerder slaagde een Australische band daarin, schrijft muziekblad Billboard.

De muziek van INXS, dat in de jaren negentig zijn frontman Michael Hutchence verloor, is dankzij een tweedelige miniserie weer populair. In totaal staan zes albums van de rockband in de Australische album top 40. The Very Best voert de lijst voor de tweede week op rij aan. De plaat Kick uit 1987 staat op de tweede plek. Ook Live at Wembley Stadium 1991, The Swing, Shabooh Shoobah en Listen Like Thieves behoren tot de veertig best verkochte albums van Australië.

Niet alleen albums van INXS worden weer veelvuldig verkocht in Australië, ook de singles doen het goed. De hit Never Tear Us Apart, tevens de titel van de miniserie, stijgt deze week naar de elfde positie. Daarmee doet het nummer het beter dan in 1988, toen het verscheen. Destijds kwam Never Tear Us Apart in Australië niet verder van de veertiende plek.

De miniserie Never Tear Us Apart: The Untold Story of INXS was een groot succes in Australië. Voor het eerste deel bleven ruim 2,8 miljoen Australiërs thuis. De serie trok meer kijkers dan bijvoorbeeld de Olympische Spelen in Sotsji. Naar het tweede deel, dat vorige week zondag werd uitgezonden, keken ruim 1,7 miljoen Australiërs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren