logo songteksten.net

Voice of Holland-kandidaat dankt faam aan internet

(Novum) - The Voice of Holland-kandidaat Ben Saunders denkt dat hij zijn plotselinge succes aan internet dankt. De 27-jarige zanger deed de juryleden van de talentenjacht versteld staan met zijn auditie.

Drie van de vier juryleden van The Voice of Holland draaiden zich richting Saunders toen hij nog maar een paar seconden had gezongen. Bij het programma beginnen de juryleden met hun rug richting de kandidaat.

Op internet werd zijn auditie ruim een half miljoen keer bekeken. Toch is Saunders al geruimde tijd bezig in de muziekwereld. "Ik heb al in een band gespeeld, Follow That Dream", zegt Saunders maandag in het AD.

"In 2003 heb ik meegedaan aan het songfestival en ik was in De Wereld Draait Door." Toch werd daar niet zo enthousiast op gereageerd als op zijn deelname aan The Voice of Holland. "Ik merk dat het nu anders is. Door internet, met Hyves en Youtube, weet de hele wereld het ineens."

Zijn fans komen speciaal naar de tattooshop in Hoorn waar Saunders werkt om met de zanger op de foto te kunnen en hem in levende lijve te kunnen bewonderen. "Zo gaat het al drie weken", zegt de van oorsprong Britse Saunders. "Ze willen een handtekening of met me op de foto of ze zeggen dat ik goed zing. Of dat ze kippenvel hadden toen ze me hoorden."

De zanger heeft zijn zangtalent niet van een vreemde. Zijn vader is een Elvis-imitator en zijn twee broers zingen ook. Oudere broer Dean doet mee aan het SBS-programma Popstars en jongere broer Jamie deed ook auditie voor The Voice of Holland, maar ging niet door.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren