logo songteksten.net

Ex-Miss Amerika overleden

(Novum/AP) - De Miss Amerika van 1957 is op 71-jarige leeftijd overleden. Leona Gage werd vooral bekend omdat haar titel haar na een dag al werd afgenomen. Ze had gelogen over haar persoonlijke leven. Haar zoon maakte haar overlijden zaterdag bekend.

Gage werd in 1957 bekroond tot Miss Amerika. Ze vertelde journalisten dat ze geen vriendje had. "Ik wacht liever met mannen tot ik 26 jaar oud ben", zei ze volgens de Baltimore Sun. Een dag later ontdekte de jury dat ze getrouwd was en twee kinderen had. Ook loog de schoonheidskoningin over haar leeftijd. Ze zei 21 te zijn terwijl ze pas 18 jaar oud was.

Gage bleek op haar veertiende twee keer in een jaar getrouwd te zijn. Ze kreeg haar eerste kind op haar zestiende. Dat is niet toegestaan voor deelnemers van de schoonheidswedstrijd. Leona Gage zei dat ze gewend was geheimen bij zich te dragen. Ze verborg haar eerste zwangerschap voor haar moeder, die streng gelovig was.

De ex-Miss Amerika was na haar ontkroning veelvuldig te zien op de Amerikaanse televisie. Ze probeerde een acteercarrière van de grond te krijgen maar dat mislukte. Ook had ze een moeilijk persoonlijk leven. Zes huwelijken mislukten, Gage verloor de voogdij over haar vijf kinderen, raakte aan de drugs en probeerde enkele keren zelfmoord te plegen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren