logo songteksten.net

Unieke prestatie Garrix in Amerikaanse hitlijst

(Novum) - De Nederlandse dj Martin Garrix gooit hoge in de Amerikaanse Billboard 100. De 17-jarige Amsterdammer stijgt in de donderdag gepubliceerde hitlijst naar de 36e plaats. Nooit eerder scoorde een Nederlandse soloartiest zo'n grote hit in de Verenigde Staten.

Animals maakte begin oktober zijn entree in de Billboard 100 en is sindsdien aan een gestage opmars bezig. Het nummer, dat eerder ook goed scoorde in onder meer Groot-Brittanniƫ, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Belgiƫ, staat al 23 weken genoteerd.

Nederlandse dancemuziek slaat de laatste jaren sowieso goed aan in Amerika. Zo bereikte Afrojack in 2010 de 41e plaats met Take Over Control en stond het door hem geproduceerde Give Me Everthing Tonight van Pitbull zelfs bovenaan.

Als bands worden meegerekend heeft Garrix nog een lange weg te gaan om de best presterende Nederlander in de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten te worden. Venus van Shocking Blue bereikte in 1969 de eerste plaats, Stars on 45 van Stars on 45 deed twaalf jaar later hetzelfde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren