logo songteksten.net

Johnny Depp speelt toch gangster Whitey Bulger

(Novum) - Johnny Depp gaat toch de hoofdrol spelen van gangster Whitey Bulger in het misdaaddrama Black Mass. Maandag werd bekend dat Depp om financiƫle redenen uit het project was gestapt. Nu keert hij toch terug, ook als coproducent. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety vrijdag.

Het scenario is gebaseerd op het boek Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, van Dick Lehr en Gerard O'Neill, twee journalisten van de krant Boston Globe. Hierin wordt uit de doeken gedaan hoe de maffia in Boston, voornamelijk bestaand uit Amerikanen van Ierse komaf, politie en justitie volkomen onder de duim hebben.

De in 1929 Bulger werd in 1975 informant voor de FBI. Mede hierdoor besloot de FBI de groeiende criminele organisatie van Bulger stelselmatig te negeren. Joel Edgerton speelt de rol van John Connolly, een FBI-agent die meermaals Bulger uit handen van zijn collega's wist te houden.

Connolly werd in 2002 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en in 2009 nog eens tot veertig. Bulger werd in 2011 veroordeeld tot tweemaal levenslang, onder meer voor het plegen van elf moorden.

Aan een film over Bulger wordt al sinds 2004 gewerkt. Het is de bedoeling dat Black Mass volgend jaar oktober in Verenigde Staten verschijnt. Over een Nederlandse bioscoopgang is nog niets bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren