logo songteksten.net

Gavin DeGraw zonder toeters en bellen in Amsterdam

(Novum) - Voor de tweede dag op rij deze week stond een compleet in zwart gehulde zanger, inclusief bijpassend hoedje, op het podium in de Heineken Music Hall. Dinsdag was het niet Ryan Tedder, die een dag eerder met zijn band OneRepublic in Amsterdam stond, maar Gavin DeGraw. De Amerikaanse singer-songwriter mocht, net als OneRepublic, een uitverkochte zaal vermaken.

Daar slaagde DeGraw prima in, ook al is de Heineken Music Hall weinig intiem voor een singer-songwriter. De 37-jarige zanger heeft genoeg hitjes om de aandacht van het publiek vast te kunnen houden. Chariot, DeGraws hit uit 2005, kwam al als derde nummer langs. Het nummer werd tot groot genoegen van DeGraw volop meegezongen door het publiek. "Dit is prachtig", zei de zanger toen ook Follow Through door de zaal werd meegeblèrd.

DeGraw koos ervoor zijn nummers zonder veel poespas ten gehore te brengen. Lange intro's en een grootse lichtshow bleven achterwege. De Amerikaan sprak zijn publiek nauwelijks toe, met uitzondering van een 'kennismaking' halverwege de show. "Sommigen van jullie kennen me, anderen niet. En sommigen weten meer van me dan ik zou willen", grapte DeGraw voordat hij vertelde hoe hij als zoon van een gevangenisbewaarder opgroeide in de staat New York en na een concert van Billy Joel wist dat hij muziek wilde maken.

DeGraw, die binnenkort het voorprogramma van zijn grote held mag verzorgen, nam het publiek vervolgens mee naar zijn ouderlijk huis. "Daar zat ik ook achter mijn piano en speelde ik nummers van Joel", introduceerde DeGraw de cover She's Always a Woman, die hij mixte met zijn eigen Where You Are.

Met I Don't Want To Be, het nummer waarmee DeGraw in 2003 doorbrak, sloot DeGraw zijn concert af. Nog voordat het publiek om meer kon roepen, kwam de singer-songwriter alweer terug voor de toegift. Na twee nummers van zijn nieuwste plaat Make a Move, die in oktober verscheen, zette DeGraw zijn hit Not over You in. Nog een laatste keer gingen de handen in de lucht en werd uit volle borst meegezongen. Na het maken van een foto voor Twitter verliet DeGraw het podium met de belofte snel weer terug te komen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren