logo songteksten.net

Neil Young onthult draagbare muziekspeler

(Novum) - Neil Young gaat de concurrentie aan met Apple. De muziekster komt met de draagbare Ponoplayer die hoge resolutie digitale muziek afspeelt en daarmee moet concurreren met de iPod van Apple en andere mp3-spelers. De speler, die 399 dollar (287 euro) moet kosten, wordt zaterdag gelanceerd. Dat staat maandag te lezen in een verklaring op een fansite van de muzikant.

"Het gaat om muziek, om echte muziek", zegt Young in de verklaring. "We konden niet enthousiaster zijn." De speler heeft een geheugen van 128 GB en kan duizend tot tweeduizend digitale muziekalbums opslaan. Via een applicatie en de website Ponomusic kunnen consumenten muziek op hun speler downloaden. De speler is ook te koop via die website, maar kan ook via de site Kickstarter worden aangeschaft.

De 68-jarige singer-songwriter werkt al jaren aan een hoogwaardige, handzame muziekspeler. Young kondigde twee jaar geleden al aan bezig te zijn met een hoge kwaliteit draagbare muziekspeler te willen komen. Hij was ontevreden over de kwaliteit die veel mp3-spelers leveren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren