logo songteksten.net

Renate Verbaan wil dankbaarder voor leven zijn

(Novum) - Renate Verbaan vindt dat ze vaak niet dankbaar genoeg is voor het leven dat ze leidt. "In Nederland staan we te weinig stil bij alle rechten die wij als vrouwen hebben. Ik doe dat ook, hoor. Maar het is goed om je te realiseren hoe bevoorrecht we zijn", zegt de presentatrice.

De Unicef-ambassadrice reisde onlangs af naar Ivoorkust om een documentaire te maken over met hiv besmette moeders. Haar bezoek aan het Afrikaanse land, waar ze onder meer een tehuis voor aids-wezen bezocht, heeft een grote indruk op haar gemaakt. "Die kinderen hebben zo'n heftig leven, wij kunnen ons daar niks bij voorstellen", vertelt ze in het tijdschrift Cosmopolitan.

Verbaan zet zich als ambassadrice van Unicef in voor onder meer Afrikaanse vrouwen en kinderen die met hiv zijn besmet. "Als ik kijk naar hoe mijn twee zoontjes hier opgroeien, met zoveel liefde en in alle luxe en gezondheid, dan ben ik nog meer bereid om me fanatiek in te zetten voor de kinderen daar."

De presentatrice zet zich samen met Victoria Koblenko en Wende Snijders in voor vrouwen die minder bevoorrecht zijn. In samenwerking met Cosmopolitan zamelen ze geld in, middels de verkoop van speciaal ontworpen T-shirts.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren