logo songteksten.net

'Slotgevecht tilt Rocky-musical naar hoog niveau'

(Novum) - Amerikaanse recensenten zijn overwegend positief over de Rocky-musical die donderdagavond in première ging op Broadway. De meeste kritiek op Joop van den Endes musicalversie van Sylvester Stallones gelijknamige boksfilm uit 1976 ging uit naar de liedjes. Het slotgevecht en de visuele effecten maken dat echter goed, luidt de algemene conclusie.

"De nummers kennen geen echt slot, maar vervagen meer tegen het einde. Alsof er werd gevreesd dat ze niet op applaus konden rekenen", schrijft krant The New York Times. Het slotgevecht tussen de titelheld en Apollo Creed daarentegen 'brengt de zaal op meerdere wijzen in beroering'.

Tijdschrift The Hollywood Reporter mist een 'echt verband met het verhaal in de nummers van componist Stephen Flaherty en schrijver Lynn Ahrens'. "De troef van de show is echter de inventiviteit van regisseur Timber en zijn ontwerpteam". De door hun op het podium gebrachte climax resulteert in 'opwindende knock-out'.

Van den Ende lag vooraf vooral wakker van het oordeel van The New York Times. "De Times is voor een groot deel verantwoordelijk voor het uitgaanspubliek en kan voor veel verkoopmogelijkheden zorgen", zei hij tegen Novum Nieuws. Toch is hij blij met de reacties. "Ik ben na de enorme spanning waar ik vooraf mee rondliep, enorm opgelucht", laat hij weten aan NRC Handelsblad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren