logo songteksten.net

Christina Perri vond eerste album vingeroefening

(Novum) - Christina Perri vindt dat ze sinds haar eerste album enorm is gegroeid als zangeres en muzikant. "Mijn nieuwe album is meer veelzijdig en volledig", zegt de 18-jarige Amerikaanse voor de camera van Novum Nieuws. "Je kunt horen dat ik tijdens de toer van mijn eerste album veel heb kunnen oefenen op de gitaar en de piano."

In 2011 verscheen Perri's debuutalbum Lovestrong. Met haar eind deze maand te verschijnen plaat Head or Heart zet ze naar eigen zeggen een veel rijpere performer neer. "Mijn eerdere werk ging vrijwel uitsluitend over het einde van de relatie met mijn vriend. Ik was er tijdens het schrijven niet best aan toe. Nu ben muzikaal nu dynamischer dan ooit."

"Sommige nummers zijn happy, andere zijn hartverscheurend of juist zeer klassiek", gaat Perri enthousiast verder. "En enkele nummers gaan nu eens niet over relaties met anderen, maar juist over de relatie met mezelf."

Dat is sowieso het thema van Head or Heart, vindt de zangeres. "Volg je je hart of je verstand? En luister je in vergelijkbare situaties altijd naar dezelfde van die twee? Dat is een keus die ik nu dagelijks maak, bij vrijwel alles wat ik doe."

"Ik schreef dit album toen ik doodmoe thuis kwam van de toer van Lovestrong", vertelt Perri. "Ik kroop achter mijn piano en liet alles gewoon vloeien. Ik besloot me steeds af te vragen of iets vanuit mijn hart of mijn verstand komt. Ik ga daarin een soort dialoog met mezelf aan. 'Hoe zit dat? Wat denk jij ervan?'."

Daardoor kan ze nu veel helderder terugkijken op haar jeugd en hoe ze is opgegroeid tot wie ze nu is. Ook dat resulteerde in een nummer. "Ik zing I Believe voor de 15-jarige versie van mezelf, om die onzekere puber een steuntje in de rug te geven. 'Het komt allemaal goed.' Dat gesprek kan ik nu met dat meisje voeren omdat ik mezelf beter heb leren kennen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren